Wat doet een babyconsulent?

Na de zwangerschap en bevalling is daar dan eindelijk jullie kindje. Ineens veranderd er veel. Niet alleen voor jullie als ouder, maar  natuurlijk voor het hele gezin.

Hoe de zwangerschap en/of bevalling is verlopen kan invloed hebben op het hele gezin. Jullie hadden misschien wel bepaalde verwachtingen van de bevalling of kraamtijd, echter door complicaties of andere oorzaken loopt dit anders dan gehoopt. Dit kan jullie onzeker maken. Uit jullie omgeving krijgen jullie misschien allemaal goed bedoelde adviezen die mogelijk, al dan niet tijdelijk, kunnen helpen. Veel goed bedoelde adviezen op basis van eigen ervaringen. Echter is ieder pasgeborene uniek en heeft andere behoeften, waardoor lang niet alle goedbedoelde adviezen blijken te werken. Ik heb als babyconsulante de ervaring, de passie en opleiding om van afstand mee te kijken. Zo kan ik onafhankelijk analyseren en een op maat gemaakt behandelplan opstellen.

Ik kan jullie helpen om het vertrouwen weer terug te krijgen. Met kennis en ervaring ondersteun ik jullie in je vertrouwde omgeving, met de zorg die bij jullie baby en (gezins)situatie past.

Door middel van het invullen van een vragenlijst geef ik advies op maat. Ik kijk mee op een moment waar jullie hulp bij wensen. Vervolgens schrijf ik een plan van aanpak, waarin jullie de achtergrondinformatie en adviezen nog eens door kunnen lezen. Gedurende een week (langer indien gewenst) hebben we intensief contact om jullie wat extra te ondersteunen.

Van mij als babyconsulent mag je verwachten dat ik goed naar jullie luister en passende informatie zal geven welke duidelijk en helder onderbouwd is. Mijn informatie en adviezen zal ik altijd afstemmen op jullie behoefte. Hierbij houd ik rekening met de manier waarop jullie voor jullie kindje willen zorgen.

De zorg van babyconsulenten kenmerkt zich door:

  • Opleidingsniveau
  • Goede bereikbaarheid
  • Breed en gespecialiseerd opgeleid en ruime ervaring met baby’s

Ik ben aangesloten bij:

© 2024 - Onslief | made with by buro Wild